Anne Ramberg vet inte ens att Jugoslavien har slutat existera

Läs Realtids artikel om vad Annika Bladh och jag anser om Anne Rambergs och hennes sambo Claes Lundblads uttalanden här.

Det finns någonting riktigt obehagligt i hur trion Ramberg väljer att använda orden. På DN debatt fortsätter Anne Ramberg i går att förvränga sanningen. ”Om man besvärar sig med att lyssna på den aktuella debatten i SVT:s ”Aktuellt” framgår det klart att mina uttalanden tog sin utgångspunkt i källkritik av medierna. I drevet mot statschefen har som huvudsakliga sanningsvittnen anlitats två personer, en som bland annat är dömd för förberedelse till utpressning, och en till Jugoslavien utflyttad, som hyllas som Sveriges gangsterkung i en nyligen ukommen bok.”

Hon uppmanar till att man ska besvära sig att ta del av relevant information, min uppmaning till Ramberg är att hon ska göra detsamma och läsa Den svenske Gudfadern. Fram till dess hon har gjort det ska hon sluta nämna den i sitt drev. Har hon läst den och uttalar sig som hon gör ändå, ja, då tycker jag synd om alla advokater i Sverige som har henne som sin generalsekreterare. I en mening i sin text i DN använder hon sig av orden ”anlitats”, ”Jugoslavien” och ”hyllas”. Hon har rätt i att Milan Sevo har anlitats, han anlitades av hennes vän Anders Lettström. Att gömma den informationen för allmänheten när jag hade det bevisat vore oetiskt på gränsen till kriminellt, därför publicerade vi bakgrunden till, och en del av, själva bandinspelningarna i boken.

Ramberg måste hålla sig till sanningen, hom måste också hålla sig uppdaterad med hur världen ser ut, det finns inget ”Jugoslavien”. Milan Sevo bor i Serbien. Att hon fortsätter att kalla Den svenske Gudfadern för en hyllningsbok visar återigen på hennes rabiata försök till att rikta fokus från sanningen. Om hon som bekymrad medborgare i vårt land skulle lugna ned sig en stund och se till verkligheten skulle hon förstå vikten av att följa en person med kriminella meriter och de som hyllar honom, de som han har attraktionskraft hos.

I Sverige har vi i dag skolor där så många som hälften av alla elever inte går ut grundskolan med behöriga betyg till gymnasiet. Barn utan framtidsutsikter, barn utan andra förebilder än kriminella. Anne Ramberg borde vara tacksam för den informationen, som förs fram i Den svenske Gudfadern, och försöka göra något åt våra samhällsproblem i stället för att förvränga ord så att de passar hennes vänner – det är advokatsamfundet ovärdigt.

Kommentarer inaktiverade.